Pierre Deen
  • 56, Man
  • Den Haag
  • Nederland
Delen op Facebook MySpace

De vrienden van Pierre Deen

  • Krispijn

Ontvangen cadeaus

Cadeau

Pierre Deen heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van Pierre Deen

Web 2.0 is een Ei

Omdat ik de Horizontaliseringskrant èn thuis gestuurd had gekregen en daarna ook nog in tweevoud op mijn werkplek ontving ben ik toch maar gaan lezen. Gereserveerd welliswaar; op mijn hoede voor een zoveelste aanzet voor een re-organisatie dan wel dynamisch organisatie ontwikkelingsplan. Maar mijn reserve verdween snel! De benadering van Horizontalisering spreekt mij om meerdere redenen aan. Ik noem een paar aspecten die mijn aanvankelijke scepsis wegnamen:

1. Vertikaal is niet slecht. Je kunt alleen maar horizontaal zijn als er ook vertikaal is. Dat geeft ruimte (of, het voegt een extra dimensie toe. Vertikaal 1, horizontaal erbij, 2 dimensies, en wie weet gaan we ook nog eens de diepte in;-).

2. De machtvraag! In het stuk over innoveren werd op twee manieren een antwoord gegeven op de machtsvraag. Immers, in een horizontaal proces moet iedereen gelijk toegang hebben tot het gesprek, toegang hebben tot informatie, data, kennis, toegang tot geld, middelen. Die gelijkheid staat vaak op gespannen voet met de vertikale krachten van hiërarchie of rechtshandhaving of strategische posities.
Een 'machthebber' die deel uitmaakt van een horizontaal proces, moet zijn belang duidelijk kenbaar maken. En dan niet als het belang van de wethouder, of het Rijk, maar zoals Rinus de Waard zegt, het belang van duurzaamheid, (of het belang van goede zorgverlening).
Of, zoals bij het Gemengde Bedrijvenproject, waar deelnemers een gedeeld belang, in handen geven geven van een derde, met de voorwaarde hun eigen belangen niet te schaden.

3. Web 2.0 is een Ei. Lezend over horizontalisering dacht ik eerst dat het Web2.0 is dat het allemaal mogelijk maakt. Maar toen dacht ik, 'deze krant is gewoon papier'. Web 2.0 is digitale horizontalisering, geen kip maar ei!
De kennis over Vertikaal en Horizontaal moet daarom gebruikt worden bij de keuze van instrumenten (tools) die in Web2.0 beschikbaar zijn. Niet alle problemen zijn op te lossen via een Wiki(pedia), niet alle onderwerpen lenen zich voor een breed publiek, daar kan ook binnen Web2.0 rekening worden gehouden.

De blog van Pierre Deen

Web 2.0 is een ei!

Geplaatst op 28 Oktober 2008 om 15.30 1 Opmerking

Omdat ik de Horizontaliseringskrant èn thuis gestuurd had gekregen en daarna ook nog in tweevoud op mijn werkplek ontving, ben ik toch maar gaan lezen. Gereserveerd weliswaar; op mijn hoede voor een zoveelste aanzet voor een re-organisatie dan wel dynamisch organisatie ontwikkelingsplan. Maar mijn reserve verdween snel! De benadering van Horizontalisering spreekt mij om meerdere redenen aan. Ik noem een paar aspecten die mijn aanvankelijke scepsis wegnamen:1. Vertikaal is niet… Doorgaan

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van Horizontalisering.nl om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Horizontalisering.nl

Op 3 Oktober 2010 om 15.46 zei rose...
rose.devid50@yahoo.com
HELLO
My name is miss Rose i saw your profile today at(horizontalisering.ning.com) and fund you worthy to be mine as some one whom i can lay on his arms as long as love is concern, caring and teassing you all the nightlong and ,l will also like to know you the more,and l want you to send an email to my email address (rose.devid50@yahoo.com) so l can give you my picture for you to know whom l am. Here is my email address I believe we can move from here! I waiting for your mail to my email address above. miss Rose
(Remeber the distance or colour does not matter but love matters alot in life)


HELLO
Mijn naam is Miss Rose ik zag je profiel vandaag op (horizontalisering.ning.com) en fonds u waardig mij als iemand die ik kan leggen op zijn armen zo lang als de liefde is zorg zijn, zorgzaam en teassing u alle nightlong en , zal ik ook graag willen weten dat je het meer, en ik wil dat je een email sturen naar mijn e-mailadres (rose.devid50@yahoo.com), zodat ik kan je mijn foto voor u om te weten wie ik ben. Hier is mijn e-mailadres Ik denk dat we kunnen verhuizen van hier! Ik wacht op uw mail naar mijn e-mailadres hierboven. miss Rose
(Denk aan de afstand of de kleur doet er niet toe, maar hou van een heleboel zaken in het leven)
 
 
 

© 2024   Gemaakt door Jan Dirven.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden