Wim van Megen
  • Man
  • Nijmegen
  • Nederland
Delen op Facebook MySpace

Ontvangen cadeaus

Cadeau

Wim van Megen heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van Wim van Megen

Recente activiteiten

Jan Dirven vond Wim van Megen's profiel leuk
1 Okt 2011
Jan Dirven heeft een reactie achtergelaten voor Wim van Megen
"Dag Wim, Welkom op deze site! Interessante actie van Herman Wijffels en Klaas van Egmond om verder te volgen. Wellicht heb je hieronder in de blogtelsten de interviews met elk van hen al gezien en gelezen. Vriendelijke groet, Jan Dirven.  "
1 Okt 2011
Wim van Megen posted a blog post

Hervorming van de financiële sector

Op initiatief van Herman Wijffels en Klaas van Egmond van de Universiteit Utrecht en het Utrecht Sustainability Institute (USI) en Peter Blom van Triodos Bank is in 2010 het Sustainable Finance Lab opgericht. In dit Lab zijn wetenschappers uit verschillende wetenschappelijke disciplines samengebracht.Doel is het ontwikkelen van ideeën voor een daadwerkelijke verduurzaming van de financiële sector: een stabiele en robuuste financiële sector die bijdraagt aan een economie die de mens dient zonder…See More
25 Sept 2011
Wim van Megen is nu lid van Horizontalisering.nl
24 Sept 2011

Een droom (1954)

“Er zou ergens op aarde een plek moeten zijn die geen enkele staat als zijn exclusief eigendom zou kunnen opeisen. Een plek waar alle goedwillende mensen, die oprecht zijn in hun aspiratie, vrij als wereldburgers zouden kunnen leven, slechts één enkel gezag gehoorzamend, dat van de allerhoogste waarheid.

 

“Een plek van vrede, eendracht en harmonie, waar alle vechtlust van de mens uitsluitend gebruikt zou worden om de oorzaken van zijn lijden en ellende te overwinnen, zijn zwakheden en onwetendheid te boven te komen en over zijn beperkingen en onbekwaamheden te zegevieren; een plek waar de behoeften van de geest en aandacht voor innerlijke groei voorrang zouden hebben boven de bevrediging van begeerten en hartstochten, het zoeken naar amusement en zinnelijk genot.

 

“Op deze plek zouden kinderen integraal kunnen opgroeien en zich ontwikkelen zonder het contact met hun ziel te verliezen. Onderwijs zou niet gegeven worden om voor examens te slagen, diploma’s te halen en banen te krijgen maar om bestaande talenten te verrijken en nieuwe te ontplooien. In deze plaats zouden titels en posities vervangen worden door de gelegenheid tot dienen en organiseren.

 

“Iedereen zou in gelijke mate in zijn levensonderhoud worden voorzien. In de algemene organisatie zullen intellectuele, morele en spirituele superioriteit niet tot uiting komen in een vermeerdering van genoegens en machtsposities maar in een toename van plichten en verantwoordelijkheden.

 

“Kunstzinnige schoonheid in al haar uitingsvormen - schilderkunst, beeldhouwkunst, muziek, literatuur - zou voor allen toegankelijk zijn, en de kans om deel te hebben aan de vreugde die zij schenken, zou slechts beperkt worden door ieders capaciteit en niet door sociale of financiële positie.

 

“Want in deze ideale plaats zou geld niet meer heer en meester zijn. Individuele waarde zou van groter belang zijn dan materiële rijkdom en maatschappelijke positie. Werk zou daar geen middel zijn om je dagelijks brood te verdienen, maar een manier om jezelf uit te drukken, en om je capaciteiten en mogelijkheden te ontwikkelen, terwijl je tegelijkertijd tot dienst bent van de gemeenschap als geheel, die van haar kant zou zorgen voor ieders levensonderhoud en werkgelegenheid.

 

“Kortom, het zou een plaats zijn waar menselijke relaties, die gewoonlijk vrijwel uitsluitend gebaseerd zijn op competitie en strijd, plaats zouden maken voor relaties die gekenmerkt worden door wedijver om alles zo goed mogelijk te doen en om samen te werken, relaties van ware broederschap.”

 

Mirra Alfassa - 1954

Mirra Alfassa (later Mirra Morisset en Mirra Richard) (21 february 1878 – 17 november 1973), ook bekend als de Moeder, was de spirituele wederhelft van Sri Aurobindo. 

 

Zie ook:
Regenerative Townships of Tomorrow

De blog van Wim van Megen

Hervorming van de financiële sector

Geplaatst op 25 September 2011 om 13.30 0 Opmerkingen

Op initiatief van Herman Wijffels en Klaas van Egmond van de Universiteit Utrecht en het Utrecht Sustainability Institute (USI) en Peter Blom van Triodos Bank is in 2010 het Sustainable Finance Lab opgericht. In dit Lab zijn wetenschappers uit verschillende wetenschappelijke disciplines samengebracht.

Doel is het ontwikkelen van ideeën voor een daadwerkelijke verduurzaming van de financiële sector: een stabiele en robuuste financiële sector die bijdraagt aan een economie die de mens…

Doorgaan

Prikbord (2 commentaren)

Je moet lid zijn van Horizontalisering.nl om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Horizontalisering.nl

Op 18 Januari 2021 om 23.38 zei Stella Abud...

Goede dag,

Hoe gaat het met je? Ik heb interesse in je gewekt nadat ik je korte profiel had doorgenomen en vond het nodig om je onmiddellijk te schrijven. Ik heb iets heel belangrijks om aan u te onthullen, maar ik vond het moeilijk om mij hier uit te drukken, aangezien het een openbare site is. Kunt u mij contacteren op: (mrsstellaabudheir@gmail.com) voor de volledige details.

Fijne dag

Godzijdank zegene.

Stella.

Op 1 Oktober 2011 om 23.38 zei Jan Dirven...

Dag Wim,

Welkom op deze site!

Interessante actie van Herman Wijffels en Klaas van Egmond om verder te volgen. Wellicht heb je hieronder in de blogtelsten de interviews met elk van hen al gezien en gelezen.

Vriendelijke groet,

Jan Dirven.

 

 
 
 

© 2024   Gemaakt door Jan Dirven.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden