Op initiatief van Herman Wijffels en Klaas van Egmond van de Universiteit Utrecht en het Utrecht Sustainability Institute (USI) en Peter Blom van Triodos Bank is in 2010 het Sustainable Finance Lab opgericht. In dit Lab zijn wetenschappers uit verschillende wetenschappelijke disciplines samengebracht.

Doel is het ontwikkelen van ideeën voor een daadwerkelijke verduurzaming van de financiële sector: een stabiele en robuuste financiële sector die bijdraagt aan een economie die de mens dient zonder daarbij zijn leefmilieu uit te putten. Hiervoor zijn meer fundamentele veranderingen nodig dan wat nu op de maatschappelijke agenda staat.

Het Sustainable Finance Lab start 3 oktober 2011 met een serie discussieavonden in de aula van het Academiegebouw te Utrecht. Daarbij willen zij samen met de aanwezigen de meest relevante vragen op tafel krijgen en bespreken.

In 2012 zal een tweede reeks discussieavonden plaatsvinden en zullen de leden van het Sustainable Finance Lab via publicaties bijdragen aan de discussie over de hervorming van de financiële sector.


Wellicht kan de volgende bron een bijdrage aan de discussie leveren: 


“Geld is niet bedoeld om geld te genereren; geld zou een productietoename moeten genereren, een verbetering van de levensomstandigheden en een vooruitgang in het bewustzijn van mensen (alles wat de mensheid leidt naar haar toekomstige realisatie).  Dat is het ware gebruik ervan. Geld moet gebruikt worden om dat te vergroten, en voor het uitbouwen van de materiële basis van de vooruitgang van de aarde, het beste gebruik van wat de aarde kan geven – haar intelligente voorziening, niet de aanwending die verspilt en energieën verkwist; het moet gebruikt worden om de aarde te verrijken: rijker & rijker, actiever, vrijgevig, productief, en om alle leven te laten groeien tot haar maximale efficiëntie. Dit is het ware nut van geld.“ (Mirra Alfassa - 1958)  

 

Weergaven: 77

Opmerking

Je moet lid zijn van Horizontalisering.nl om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Horizontalisering.nl

© 2024   Gemaakt door Jan Dirven.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden