Als nieuw lid wil ik me even voorstellen. Piet Houtenbos, ruimtelijke ordenaar en jarenlang als hoofd RO werkzaam geweest bij de stadsregio Haaglanden. Naar mijn indruk zijn stadsregio's horizontaliseerders bij uitstek. Zij bemiddelen tussen 'verticale' overheden en tussen de maatschappelijke organisaties op regionaal niveau. Die rol wordt eigenlijk te weinig door de verticalen bij uitstek, rijk en provincie, gewaardeerd, danwel er wordt te weinig van die intermediaire kwaliteiten gebruik gemaakt. Mijn voorstel, geef stadsregio's meer opdrachten, maar géén macht. Want met macht is hun rol uitgespeeld.
Thans ben ik zelfstandig adviseur op het gebied van RO en Wonen.

Weergaven: 36

Opmerking

Je moet lid zijn van Horizontalisering.nl om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Horizontalisering.nl

© 2020   Gemaakt door Jan Dirven.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden